dagens lågkalorimat.
2012-11-09
1. low cal jello med persika-passionsfruktssmak
2. low cal pepparkakspannacotta
båda är gjorda på ungefär samma sätt, med gelatinblad.
jellon på 3 gelatinblad som man först lägger i kallt vatten i fem min. koka upp 3dl stark saft i valfri smak. lägg i bladen och rör om lite. häll i skål. är klart lagom till frukost dagen därpå.
18 kcal för hela alltihopa.
pannacottan är gjort på 2dl sojamjölk light med steviaströ, en skvätt vaniljpulver och pepparkakskrydda.
2 gelatinblad, gör på samma sätt som på jellon.
pannacottan blir 2 portioner à 35kcal/st, dessutom blir den klar lite snabbare. på bara 3-4h.
dagens intag:
en skål jello
två portioner pepparkakspannacotta
fem soltorkade fikon
fem mariekex
två satsumas
så enkelräknat men ändå har jag inte räknat bara för att jag inte vet i huvudet hur många kalorier ett torkat fikon innehåller.
0 Comments
Trackback